Sokeririippuvuus vol. 2

No niin. Aikaisemman jutun suuren kiinnostuksen vuoksi ajattelin kirjoittaa jatkoa sokeririippuvuutta lyhyesti sivuavaan juttuuni.
Nimittäin sokeririippuvuus ei hellitä otettaan yhdessä päivässä.

Sokeria on melkein joka paikassa. Mukaan luetaan keinotekoiset makeutusaineet. Lue huviksesi minkä tahansa sisällysluettelo ja puntaroi hetki. Tässä esimerkki: Nappasin ensimmäisen asian, joka tarttui käteen jääkaapista. Kauppiaan Grillimakkara. Sis. luettelo: niin pitkä, etten viitsi tähän kirjoittaa. Sen sijaan luen hiilihydraatit paketin kyljestä. 2,7g. Makkarassa. Sokereita 1g. Makkarassa.

Miltä kuulostaa? Muutama esimerkki tuon paketin tuoteluettelosta tähän nyt kumminkin; muunnettu tapiokatärkkelys, dekstroosi, perunatärkkelys. Niin monta lisäainetta että hävettää tunnustaa, tämä makkara on meidän jääkaapista.

Sokeririippuvuudesta pääsee eroon hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla ja perkeleellisellä tahdonvoimalla. Se ei tule olemaan helppoa, mutta kannattaa varmasti.

Minulla on yksi ystävä, joka on päässyt yli karkkiriippuvuudesta. Se on ollut kivinen tie ja tolkuttoman vaikeaa, samalla ihan iisii. Hän ei kuitenkaan voi tarttua ensimmäiseenkään namuun sillä siitä se sitten lähtee.

Minulla on sen leivän kanssa vähän sama. Yksi siivu ja se on siinä. Pah. Niin yksinkertaista kuin voisi olla vain syömättä sitä leipää niin en. En onnistu. En nyt toki väitä, että ne kahden vuoden aikana hankitut kilot olisivat vain leivän syytä. Kyllä siihen on vaikuttanut ateriakoot ja väärä ravinto. Monisäikeinen juttu.

Jos mukaan lisätään maitotuotteiden liiallinen käyttö niin kokteili on valmis. Maha kremppaa ja olo on turvonnut, kamala. Tomi Kokko puhuu hiilihydraattitietoisen ruoan puolesta. On hänellä pari muutakin juttua, mutta minua nykii eniten tuo hiilaritietoisuus. Hän kannustaa kokeilemaan kaksi viikkoa ilman viljatuotteita ja maitotuotteita. Minä päätin tarttua haasteeseen. Ja LUOJA miten vaikeaa tästä tulee. Mitä minä siihen leivän päälle (ei kun...), jonkun päälle laitan jos en juustoa? Ilman leipää, ilman juustoa, ilman turkkilaista jogurttia JA ilma lonkeroa (Camoon! Nyt on kesä...). GOD miten armotonta ja vaikeaa.

Mutta jos se onkin avain parempaan oloon niin fyysisesti kuin henkisestikin? Mitä sitten? No, kahden viikon päästä nähdään miten on mennyt. Tarkoitus on myös pitää kirjaa siitä mitä syön. Jotta näkisin konkreettisesti mitä on tullut mupellettua. Ehkä selviää jotain uutta ja ihmeellistä.

Alla tämän päivän menyy:

- Aamiaiseksi (kello 12:00) neljä kananmunaa voissa paistettuna, vihreää salaattia pisaratomaateilla ja avomaakurkulla, viinirypäleillä ja oliiviöljyllä.

- Väälipalaksi kaksi siivua kinkkua. (Noin tuntia aamiaislounaan jälkeen O_o)

- Päivälliseksi kanankoipia ja uusia perunoita (sallin nämä poikkeuksena)

- Illalliseksi viinirypäleitä ja niitä pisaratomaatteja.

Huomiseksi haen kaupasta marjoja ja hedelmiä, että voin tehdä smoothieta. Taidan napata niihin myös pinaattia, kurkkua ja sitruunaa, ehkä ripaus omenaa ja jotain muuta.

EI LONKEROA, LEIPÄÄ, KARAMELLOSTA TAI JUUSTOA!

Huh. Nyt kun kirjoitin tämän julki niin ehkä pitäydyn tässä vähän helpommin.


Kommentit

  1. Oliko voi ihan maidosta tehtyä? ;) isot peukut ja jaksut, mulla ei riittäisi tahdonvoima just nyt tuohon joten nostan todellakin hattua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan maidosta tehtyä voita. Ihan en pysty sitä rajaamaan ulos ruokavaliostani. Joku tolkku sentään! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit