Viides ja kuudes päivä ja tehtävä mahdoton

Eilen oli viides päivä. Mahdoton päivä. Toissapäivänä söin suunnitelmistani huolimata leivän, pari kananmunaa ja muuta.
Ei mitään vakavaa, mutta illalla leivän jälkeen vatsa oli kuin rantapallo... ei, jumppapallo. Pyöreä ja kaunis.

Siis leipä ei oikeasti sovi minulle. Ei edes gluteeniton leipä. Viljat turvottavat ja saavat olon kamalaksi. Pitää vaan tottua ajatukseen ja vähentää niitä tulevaisuudessa minimiin. Jos jokus syö leivän niin ei siihen varmasti maailma kaadu, mutta ei pidä innostua.

Eilen aioin syödä paremmin kuin toissapäivänä.
Kaappi huusi tyhjyyttään joten oli vaikea saada laadukkaita proteiineja tyhjästä.

- Aamiaiseksi sama smoothie kuin toissapäivänä ja kaksi kananmunaa

- Lounaaksi vetelin taas maistellen jauhelihaa ja napsien kasviksia kuormasta. Varsinaiseksi ruoaksi söin tacoja.

- Illalliseksi yhden täyskauraleivän. Uuh. Turvotus taas ihan mahdoton. Mikä mua riivaa??

No tulipa syötyä liian kevyesti... taas.

Tänään skarppaan.

- Aamiainen. Sama kuin eilen mutta nesteenä kookosmaito.

- Lounaaksi salaattia ja tonnikalaa.

- Päivälliseksi silliä ja uusiaperunoita.

- Illalliseksi raejuustoa. Ja taas lipsun maitotuotteettomasta elämästä, mutta pakko täyttää ruokavaliota jollakin. Syön myös tomaatteja.

Huomisesta en todellakaan tiedä. Viikonloppu. Jännät paikat.

Palataan ensiviikolla ruokailuihin, sillä välin juttua virkkaamisesta.

Kommentit

  1. Mä voin lämmöllä suositella esimerkiksi Yosa-merkiltä kaurajogurtteja. On paljon erimakuja - ei turhia lisäaineita tai sokeria. Steviaa on käytetty niissä "sporttirahkoissa", mutta ainakaan itse käyttämissäni joguissa ei ole sokeria eikä makeutusaineita, jotka on minusta vielä pahempia kuin sokeri. Hyviä protskuja saa chia-siemenistä, kuorituista hampunsiemenistä ja härkäpapurouheesta ja proteiinien maksimaalisen käytön voi varmistaa nauttimalla näitä jonkun täysjyvätuotteen, esim. täysjyväriisin kanssa. Itse teen tuon härkäpapurouheen riisin kanssa samassa vedessä ja sitten noita siemeniä ripotan puuroon. Näppärän terveellisen aamupalan saa esimerkiksi laittamalla kaksi desiä riisi- tai kauramaitoa, kaksi ruokalusikallista chiasiemeniä ja marjoja. Nämä yöksi kaappiin, niin aamulla on chiavanukas valmiina :)

    Itselläni nostatusaineet (hiiva, leivinjauhe) aiheuttaa vatsaongelmia sekä mahdollisesti glukoosisiirappi, kovetettu kasvirasva ja jossain määrin valkoinen vehnä ja sokeri, mutta ei niin paljon mitä luulin. Ne pahikset olen rajannut ainakin noihin ekoina mainittuihin. Kaikki täysjyvä sopii paljon paremmin kuin "valkoinen". Kantsii lukasta Mustikoita ja maskaraa niminen kirja, siinä on ihan mielenkiintoisia juttuja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit