Virkkuukoukut heilumaan

Nythän on juuri paras aika virkata talven varalle, eikö?
Virkkaaminen on super rentoutavaa ja terapeuttista. Nyt, kun tv on täynnä jalkapalloa, olen istunut sohvannurkassa ja "katsonut" sitä mielenkiinnolla (eli virkannut).

Mitä sitten virkkaan. No, en ole mikään virkkaamisen supereläin vaan tällainen ihan tavallinen tyyppi, joka tykkää kokeilla kaikkea, eikä osaa mitään.


Joskus jumalattoman kauan sitten virkkasin elämäni ensimmäistä kertaa ohjeen mukaan. Tuloksena oli ihan kivannäköinen bonzo jonka annoin sittemmin työkaverin tyttärelle kun en jaksanut virkata hänelle enää uutta.


Siitä on jäänyt tämä tekniikka mieleen.
Simppeliä kuin mikä. Ensin rivi perus silmukkaa. Sitten toinen kierros vahvistamaan sitä. Sen jälkeen aina seitsemän ketjuissa joka viidenteen perussilmukkaan kiinni. Kierros loppuun saakka. Sen jälkeen seitsemän silmukkaan ja lenkin keskelle kiinni niin, ettet kiinnitä sitä lenkkiin. Tällöin silmukka on aina toisen keskellä ja tarvittaessa liikkuvana.
Tätä jatketaan rivi loppuun. Seuraava kierros aloitetaan normaalisti, mutta lopussa kierros aloitetaankin jo yhtä silmukkaa ennen loppua. Näin jatketaan kunnes lenkkejä on vain yksi.
Lopetteleppa siihen ja päättele haluamallasi tavalla. Huolittelun voi sitten joko tehdä, tai jättää tekemättä. Miten silmää miellyttää.



Itse huolittelin vaaleammalla sävyllä luodakseni vähän kontrastia (eli lanka loppui ja tilalle oli vain vaaleampaa).

Seuraava projekti on jälleen kaulahuovi, mutta kaulurityyppisesti. Saa nähdä mitä siitä tulee. Itseasiassa innostuin taas virkkaamisesta niin paljon, että olisin valmis kokeilemaan ohjetta!

Sitä odotellessa. Hiphei.



Kommentit

Suositut tekstit